Як не бути ошуканим при оренді квартири у Львові

25.04.2016

При пошуку оренди квартири у Львові на тривалий термін, можна попасти на гачок аферистів. Як не бути ошуканим?

Як не бути ошуканим при оренді квартири у ЛьвовіЯкщо у людей є кошти - завжди знайдуться ті, хто намагатиметься обманним шляхом їх виманити. Останнім часом все більша небезпека зіткнутися з орендодавцями-аферистами і людей бажаючих зекономити вистачає. Ось на таких і полюють шахраї.

Життєві історії

Аферисти не такі вже і вигадливі. Зазвичай вони вживають одні і ті ж пастки, які легко запам'ятати та уникнути.

Інформаційні послуги

«Ми завітали в агентство нерухомості, підписали угоду та оплатили послуги – вартість довгострокової оренди житла у Львові там була дуже дешевою. А потім виявилося, що всі квартири вже здані або власники передумали здавати. В агентстві повідомили, що за підписаною угодою мені надають не житло, а тільки інформацію про нього. Гроші так і не повернули »

Як не повторити помилку

Часто аферисти створюють інформаційні агентства і пропонують наївним людям допомогу в пошуках винайму квартири. При цьому в угоді написано, що організація надає тільки інформаційні послуги, але не гарантує позитивного результату. Укладаючи договір, замовник добровільно погоджується з такими умовами. Щоб застрахуватись від шахрайства, необхідно прискіпливо читати весь текст угоди. Там має бути написано, що агентство займається саме пошуком квартир у Львові для замовників. Якщо такого пункту немає – укладати угоду ні в якому разі не можна. Перед візитом до справжнього агентства нерухомості у Львові необхідно поитати відгуки про нього в інтернеті на різних форумах. Зазвичай аферисти швидко набувають погану репутацією.

Чужа квартира

«Я знайшов оголошення про довготривалу оренду квартири у Львові, в хорошому районі та дуже дешево. Власник повідомив, що надовго та дуже терміново їде за кордон і хоче швидко здати житло. Ми домовилися, що заберем квартиру на весь термін оренди і оплатили проживання за пів року. Власник попросив декілька днів, щоб забрати особисті речі з помешкання. А коли ми прийшли заселятися, виявилося, що таких ошуканих квартиронаймачів було більше десяти »

Як застрахуватись від обману

Аферисти можуть зняти житло у Львові подобово і потім здавати його в оренду наївним людям. Щоб не потрапити в таку пастку, потрібно вимагати від господаря житла пред'явити документи. І не тільки власний паспорт з пропискою, а й документи, що підтверджують право власності. Адже тільки господар може розпоряджатися власною нерухомістю. Помешкання може взагалі не належати фізичній особі, а знаходиться у власності міста.

Справжні господарі

«Ми зняли двохкімнатну квартиру у Львові на тривалий термін, дуже дешево і поруч з навчанням. Господар показав нам паспорт, ми все перевірили та уклали угоду. Все було прекрасно, але через декілька днів двері відчинив незнайомий чоловік. Він дуже здивувався, побачивши нас, а потім сказав, що це його власне помешкання. Почав нецензурно виражатись і погрожувати, що викличе поліцію. Виявилося, його син здав квартиру для нас, поки батько був у відрядженні. Нам довелося висилитись, оплачені кошти нам не повернули».

Як виявити аферистів

Важливо - не лякатися і не губитися, при виникненні такої ситуації. Перше, що необхідно зробити - вимагати, щоб господар квартири показав документи. Швидше за все, виявиться, що у нього їх при собі немає. І не дивно. Це - стороння людина, ніякого відношення до житла не має. Він просто знаходиться в змові з справжнім власником квартири. Квартиронаймачу треба просто наполягати на законному розгляді претензії. Тоді виявиться, що власник аферистів ніколи не зустрічав і ніяких претензій до мешканцеві не має.

Декілька господарів житла

«Ми зняли довгостроково квартиру в центрі Львова, підписали угоду і подумали, що все передбачили. Але виявилося, що господар житла одружений. Дружина заявила, що категорично проти і зажадала, щоб ми забиралися з її помешкання. Напевно, потрібно було подавати до суду, але ми вирішили не псувати собі нерви »

Чи можна застрахуватись від проблем

Як не бути ошуканим при оренді квартири у ЛьвовіЗвичайна людина без юридичної освіти погано розбирається в тонкощах законодавства України. У помешкання цілком може виявитися декілька господарів. Тоді підписувати угоду можна тільки за згодою всіх співвласників. Якщо власник квартири діє на підставі довіреності, її обов'язково потрібно перевірити. Звернутися до нотаріуса і уточнити, чи має цей документ юридичну силу. Адже довіреність може бути відкликана або визнана недійсною у зв'язку зі смертю справжнього господаря квартири. Самостійно це проконтролювати практично неможливо. Найкраще скористатися послугами перевіреного агентства нерухомості у Львові.

Якщо ви стали жертвою шахрайства при оренді

Навіть при здійсненні всіх заходів, можна стати жертвою афери.

Зверніться до досвідченого юриста

Хороший спеціаліст з великим досвідом роботи з нерухомістю у Львові обов'язково дасть вірну пораду. Іноді одного згадки про юриста досить для вирішення виниклого конфлікту. Аферисти розраховують на недосвідченість жертви. Вони не хочуть ризикувати.

Телефонуйте до поліції

Багато аферистів впевнені, що жертви не стануть скаржитися. Повернути вкрадене практично неможливо, але повідомити правоохоронні органи про шахрайство необхідно обов'язково. Поліція зможе запобігти такі злочини і покарати аферистів.

Звертайтеся в суд

Нерідко історії, пов'язані з орендою квартир у Львові, двозначні. Судовий розгляд допоможе розставити в справі всі крапки. В цьому випадку, можливо, аферисти навіть повернуть вкрадені кошти.

Але краще уникнути неприємностей, а не шукати з них вихід. Для цього необхідно користуватися послугами перевірених агентств нерухомості у Львові з великим стажем і хорошою репутацією.

Це - найкраща порада, яку можна дати.

На травневі свята до Львова та квартири подобово

Вхід
Логін
Пароль
Забули пароль? Нагадати
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Viber