Як продати квартиру у Львові: покрокові рекомендації

31.03.2016

Як продати квартиру у Львові: покрокові рекомендаціїЯк без зайвого головного болю і найшвидше продати нерухоме майно? Відповідаємо на всі питання.

Завдання про продаж житла ставить перед його власниками серйозні запитання - а як це вчинити? Або через агенство нерухомості, або, доклавши трохи часу та зусиль, зробити все власними силами. Розповідаємо вам про детальні кроки, завдяки яким ви зможете вигідно укласти угоду.

Оцінюємо нерухоме майно

Важливо при визначені ціни не допустити дві помилки:

  • • занадто висока вартість (покупці не готові переплачувати або є більш вигідні варіанти на Львівському ринку);
  • • занадто низька вартість (викликає недовіру у покупців і не приносить вам матеріального задоволення від продажу).

Оцінка нерухомого майна відповідними організаціями є обов'язковою у випадках, коли мова йде про нерухомості яка є у державній власності і при угодах між юридичними особами.

Щоб уникнути таких ситуацій, підшукайте актуальні ціни на нерухомість на Львівських інтернет ресурсах. Отримати середнє цінове значення вам допоможе підбірка схожих пропозицій (ціна, місце розташування, загальна площа, житловий стан та інше).

Грамотна рекламна кампанія

Щоб про факт продажу квартири дізналися найбільше потенційних покупців, необхідно написати якомога коректніше оголошення. Вкажіть в ньому максимум детальної інформації. Тоді її не доведеться повторно розповідати при черговому телефонному дзвінку.

Що написати в оголошенні про продаж власного житла

  • • місце розташування будинку. Вулицю, район, близькість до транспортних зупинок та супермаркетів. (Чи світла квартирая, вікна у двір, на дорогу та інше);
  • • матеріал стін, з якого побудований будинок (цегла, панель, перекриття), рік будування, стан;
  • • кількість кімнат, ізольовані чи прохідні, їх площа, наявність балконів, лоджій, перепланувань і подібного. Парадний вхід з підїзду чи побалкону;
  • • опис санвузла - ванна з туалетом ізольовані чи ні, стан ванни та сантехніки;
  • • чи залишаються меблі та техніка, якщо залишається то яка.

Як продати квартиру у Львові: покрокові рекомендаціїПо можливості заповніть кожне поле при стандартному подаванні оголошення. Пам'ятайте, що ваше оголошення повинне зацікавити потенційного покупця вашого житла, надавши йому максимальну кількість інформації.

Робіть упор на переваги запропонованої квартири, не забуваючи такі терміни, як сонячна, тепла, південна сторона, чиста, не кутова і інші. Наприклад, новий ламінат і поміняну сантехніку та електропроводку можна назвати перевагою в будь-якій ситуації, а ось те, що поруч є вищий навчальний заклад (відомий коледж або університет) стане цікавим тільки для обмеженого кола потенційних покупців.

Те ж саме стосується і недоліків вашого житла - наприклад, про кухню-студію чи автономне опалення напишіть, а про поскрипування підлоги або про подряпини на паркеті не згадуйте.

Не забувайте про фотографії вашої квартири. Використовуйте якісні фото. Пам'ятайте про хороше освітлення і необхідність прибрати зайві речі. Серед великої кількості фотознімків виберіть лише ті, що максимально підкреслюють переваги квартири. Зацікавте їх яскравими деталями дизайнерського інтер'єру, кольором кухні та санвузла або чудовим видом з вікна.

Розклеювання оголошень по стовпах та підїздах - це найменш ефективний варіант продажу вашої нерухомості у Львові.

Збираємо відповідній пакет документів

Це пункт краще поєднати з рекламною кампанією квартири або зробити це заздалегідь, щоб не втратити потенційног покупця через відсутність необхідного пакету документів. Так, у вас повинні бути: правовстановлюючі документи;

  • • витяг з Єдиного державного реєстру речових прав;
  • • висновок про оціночну вартість нерухомості (при необхідності);
  • • довідка про відсутність в квартирі зареєстрованих осіб (форма 3);
  • • довідки, що підтверджують відсутність заборгованості по комунальних платежах.

Організовуємо показ житла

Як продати квартиру у Львові: покрокові рекомендаціїПогоджуючись на показ вашої квартири, завжди вказуйте зручний для вас час, а найкраще залишайте кілька днів в тиждень для даних цілей. Найкраще виділяти біля години на перегляд квартири кожному покупцю.

Перед показами зробіть генеральне прибирання, заховайте зайві речі, провітріть квартиру. І пам'ятайте, що саме ви продавець - будьте привітні і доброзичливі. Не поспішайте і не нервуйте, показуйте житло, на питання покупців відповідайте максимально відкрито та чесно (заздалегідь обдумайте свої відповіді).

Не забудьте поцікавитися про спосіб оплати - чи у покупця повна сума є «на руках» або він буде брати кредит та інше. Зрозуміло, покупці запитають про знижку - тут все залежить від вас і в ваших руках.

Оформляємо угоду купівлі-продажу

Як продати квартиру у Львові: покрокові рекомендаціїСпочатку оформляється договір про отримання завдатку за дану квартиру (1-10% від вартості житла) і якщо угода зірветься з вашої вини, то ви будете зобов'язані повернути цю суму в подвійному розмірі. Або якщо в покупця поміняються плани, то завдаток залишиться вам як компенсація за зірвану угоду.

За оформленням всіх офіційних документів вирушайте до державних або приватних нотаріусів (краще незалежним, а не тим, на яких наполягає покупець), в їх інтересах простежити за законною чистотою угоди і вберегти від шахрайських дій.

Оплата всієї суми за квартиру здійснюється перед підписанням в нотаріуса основного договору купівлі-продажу, але в деяких випадках за обумовленими умовами підписується договір з відстрочкою.

Новини нерухомості у Львові

Вхід
Логін
Пароль
Забули пароль? Нагадати
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Viber