Як з квартири зробити гуртожиток у Львові

09.05.2016

Навіть в наш час досить багато людей проживають у гуртожитках чи комунальних квартирах. Це чи не єдина можливість вирішити питання житла для людей, котрі не мають можливості купити квартиру у Львові.

Як з квартири зробити гуртожиток у ЛьвовіТакий варіант житла створювався як за спеціальним проектом, так і внаслідок певних обставин. Наприклад, коли родичі не могли розподілити площу між собою, або при розлученні. Таким чином величезні квартири у Львові були поділені на частки, які потім, відповідно, приватизовувались кожним власником окремо.

Якщо раніше створення гуртожитків чи комунальних квартир у Львові було нормою, то зараз можуть виникнути труднощі при спробі розділити апартаменти великої площі на частини.

В першу чергу унеможливлює розподіл законодавство. Навіть коли кільком особами нерухомість належить на правах спільної власності, немає чіткого розмежування, де саме чия частка знаходиться. Простіше кажучи, все майно перебуває у рівноправному користуванні.

Сторони можуть лише усно домовитися про володіння кімнатами, а решта площі залишиться спільними. Продавати ж такі частини є взагалі неможливим. Справа в тому, що згідно чинного законодавства України для поділу багатокімнатної квартири на менші, кожен власник частини повинен отримати, окрім житлової кімнати, також вигоди, коридор, і обов'язково окремий вхід.

Якщо ж в окремому будинку і є змога виділити кожному свій вихід, то в багатоповерхівках це неможливо. Винятком є хіба що перший поверх, і лише при умові, що будинок не відноситься до пам'яток архітектури.

Позицію влади можна трактувати як перешкоджання утворенню нових гуртожитків у Львові. Всі ці умови сприяють збереженню цілісності існуючих квартир. Тому, навіть якщо Ви домовилися про розподіл спільного майна усно, приватизувати свої частки окремо Вам не вдасться.

Корисні поради – як продати нерухомість у Львові

Вхід
Логін
Пароль
Забули пароль? Нагадати
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Viber