Шахрайство на OLX при оренді квартир у Львові подобово

05.05.2016

Зважаючи на те, що настає період відпусток, охочих відвідати столицю Галичини досить багато. Бронювати дорогі готелі у Львові по кишені далеко не кожному, отже на допомогу приходить подобова оренда квартир. На жаль, останніми днями почастішали випадки шахрайства при оренді квартир подобово у Львові на OLX. Тому спробуємо допомогти Вам не втрапити в пастку і не зіпсувати свій відпочинок.

Шахрайство на OLX при оренді квартир у Львові подобовоЗазвичай, квартири бронюють заздалегідь, щоб бути впевненим у наявності вільного житла по приїзду. Для підтвердження бронювання власники квартир просять завдаток в розмірі вартості першої доби проживання. Дізнавшись про такі правила, шахраї придумали новий спосіб "заробітку". Перед святковими днями, коли планується великий наплив туристів, вони копіюють фото квартир на різних сайтах і розміщують пропозиції, представляючись власниками. Ціни вказують зазвичай нижче ринкових, щоб заманити клієнтів. Після того, як жертва переказує кошти, просто вимикають телефон. Як результат - люди втрачають свої гроші і залишаються без житла.

Щоб не потрапити на гачок, необхідно знати кілька простих фактів про оренду квартир у Львові подобово. Реальні власники квартир ніколи не обмежують свою рекламу одним інтернет-ресурсом. Якщо Вам сподобалась пропозиція на OLX, під час телефонної розмови запитайте, де ще можна знайти ці апартаменти. Нерідко в людини, яка займається здачею житла в оренду, є особистий сайт. В такому разі, Ви можете бути спокійним за свою безпеку. Але навіть, коли такого сайту немає, є безліч інших ресурсів, де розміщено оголошення про подобову оренду цієї квартири. Уточніть адресу і перевірте, чи справді такі є. Шахраї ж, в основному, користуються однією рекламною площадкою OLX, яка є найпопулярнішою.

Щоб перевірити реальність пропозиції самотужки, достатньо лише ввести номер власника в пошуковій системі такій як гугл або яндекс і Ви отримаєте список сайтів, де розміщувались квартири цієї людини. Таким же способом можна вводити адресу.

Шахраї практично ніколи не вказують справжньої адреси квартири, чиї фото розміщують в рекламі. Простіше кажучи, адресу можуть вказати десь в центрі Львова, а фото київської квартири. Тому за вказаною адресою такого житла в інтернеті Ви більше не знайдете.

Ще одне, на що слід звернути увагу, так це банківська картка, на яку просять перечислити кошти. Майже всі власники подобових квартир у Львові користуються послугами ПриватБанку. Плюсом таких карток є те, що Ви знаєте, на чиє прізвище надсилаєте завдаток. Коли ж Вам надали номер карти інших банків (Фідобанк, Райффайзен, Ощадбанк тощо), і при спробі сплатити суму Вам не показується, на чиє ім'я вона оформлена, краще відмовитися від такої броні. Аферисти відкривають рахунки саме в таких банках, щоб їх важче було упіймати.

Недавно ПриватБанк запропонував нову послугу. Перед тим, як поповнити карту їхнього банку, Ви можете перевірити надійність власника картки.

Також звертайте увагу на те, скільки часу людина користується сайтом OLX. Шахраї створюють щоразу нові профілі, адже для цього достатньо лише купити нову сім-карту. Після того, як домовляться про певну кількість завдатків, просто вимикають старий номер і реєструють новий профіль. Тому величезне значення має, як давно власник зареєстрований.

Спробуйте також знайти відгуки про цю квартиру на інших ресурсах. Аферисти вже точно не можуть похвалитися такими досягненнями.

І наостанок, ніколи не спокушайтесь надто низькою ціною. Пам'ятайте, що скупий платить двічі.

Як власнику здати квартиру у Львові довгостроково

Вхід
Логін
Пароль
Забули пароль? Нагадати
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Viber