Як вигідно здати в оренду квартиру у Львові

15.04.2016

Здавайте житло у Львові в оренду розумно і ви здобудете хороше джерело пасивного прибутку. Але щоб зробити це, необхідно дізнатись тонкощі ринку львівської нерухомості.

Як вигідно здати в оренду квартиру у ЛьвовіВелика кількість господарів квартир у Львові займаються орендою. Одні покладаються на власні сили, інші користуються послугами туристичних агентств або агентств нерухомості. Як би там не було, здавати житло можна двома способами – на тривалий термін або подобово. Оренда подобово передбачає здачу власного житла від однієї доби і більше. Довготривалою називається оренда на триваліший термін - від місяця до року. Кожен з цих варіантів має свої переваги, і при правильних діях обидва вони зможуть принести хороший дохід.

Подобова оренда квартир у Львові

Здача житла на добу є явною перевагою перед тривалою орендою:

Вона дозволяє отримувати з власного помешкання найбільший дохід

Слід пам'ятати, що подобові квартири у Львові сприймаються квартиронаймачами як альтернатива номерам в готелях. Тому найбільшим попитом користуються апартаменти з якісним ремонтом, розташовані в історичному центрі міста.

Довготривала оренда квартир у Львові

На відміну від оренди на добу, тривала менш примхлива до власника квартири. Йому не потрібно буде прибирати житло після кожного винаймача і думати про оплату комунальних послуг. Плюсів у такого варіанту оренди набагато більше, ключовими з них можна виокремити:

  1. Набагато менша, в порівнянні з орендою подобовою, залежність від святкових та туристичних сезонів. Відповідно - більш стабільний дохід.
  2. Більш висока ймовірність підшукати орендаря, незалежно від району розташування вашого житла.

Але і тут чим ближче житло розташоване до центру Львова, тим більший попит буде на нього, і тим вищу вартість ви зможете поставити. Тому оцінюючи вартість оренди, будьте максимально об'єктивні, пам'ятайте: район міста вагомий завжди.

Як виглядає ідеальний квартиронаймач

Як вигідно здати в оренду квартиру у ЛьвовіВідповідаючи на запитання, яким повинен бути ідеальний квартиронаймач, більшість власників житла підтримують думку: акуратним, вихованим та відповідальним в усьому, і пунктуальним в розрахунках за квартиру. Ніхто не хоче здавати житло особам, які будуть систематично викликати нарікання сусідів або, ще гірше, інтерес поліції. Застрахуватись від цих та багатьох інших неприємностей неважко, поклопотавшись про якість квартиронаймача ще під час пошуку.

Для цього потрібно дотриматись наступних правил:

  1. Розкажіть в тексті оголошення, хто ваш потенційний орендар: це сімейна пара чи студент другого курсу. Таким чином, ви відразу відсієте велику частину небажаних квартиронаймачів. Досвід оренди на тривалий термін показує, що найкращими квартирантами стають сім'ї з дітьми або молоді пари.
  2. Пам’ятайте  про угоду – договір житлової оренди, опис майна, яке передаєте у користування орендарів, розписка про оплату коштів, та про акт прийому-передачі. Грамотно складайте договір. В ідеалі завірте його нотаріально. Всі ці документи стануть вашою страхівкою при можливих проблемах з квартиронаймачем.
  3. Заздалегідь обсудіть характер спілкування з орендарем - часто практикуються візити на квартиру один раз на місяць з попередніми дзвінком по телефону і неодмінною наявністю будь-кого з квартирантів. Старайтеся не допускати неформального спілкування, розмовляйте тільки "у справі". Нав'язані орендарю братні стосунки зіграють проти вас і обернуться скаргами на дефіцит грошей і проханнями про відтермінування.

Унікальне житло

Унікальні квартири - справедливий привід підвищити вартість оренди. Лофти, мансарди, напівпідвальні помешкання і інші види ексклюзивного житла користуються підвищеним попитом. Таке помешкання цінується у Львові не тільки представниками творчої інтелігенції. Повз унікальних квартир не пройдуть квартиронаймачі з середовища іноземних фахівців. Це кращі орендарі: іноземні гості звикли дбайливо ставитися зйомного житла, а розраховується за них найчастіше організація - вчасно і в повному обсязі.

Рекомендації власникам житлової нерухомості

Роздумуючи між довгостроковою і подобовою орендами квартири у Львові, зважте всі плюси та мінуси:

  1. Оцініть розташування своєї квартири щодо історичного центру міста, ділових та туристичних районів;
  2. Подумайте, чи відповідає ваша квартира ціні-якості. Вигоду повинні отримувати обидві сторони;
  3. Робіть наголос на ексклюзивності своєї квартири, якщо вона є;
  4. Не вкладайте великих грошей в ремонт, якщо цього не вимагає статус квартири;
  5. Заздалегідь складіть "портрет" свого квартиронаймача.

Як зняти квартиру у Львові подобово на Травневі свята?

Вхід
Логін
Пароль
Забули пароль? Нагадати
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Viber