Це необхідно знати при здачі кімнати у Львові в оренду

12.04.2016

Відшукати орендаря: кому і як краще здавати кімнату в оренду у Львові?

Що б не змусило вас на здачу кімнати, ці рекомендації допоможуть вам скоріше підшукати орендаря.

Розмістіть оголошення на львівських інтернет ресурсах

В першу чергу, що потрібно зробити - подати оголошення про довготривалу оренду. Вже в ньому можна описати ключові побажання і поставити певні обмеження, щоб уникнути показів і здачі особі, з якою вам буде некомфортно мешкати.

необхідно знати при здачі кімнати у Львові в орендуДо таких побажань варто віднести:

  •  • стать орендаря;
  • • наявність шкідливих звичок, тварин;
  • • вікові обмеження;
  • • термін знімання житла;
  • • місце роботи або навчання та графік.

Приміром, стандартним варіантом оголошення може бути таке: «Оренда у Львові на тривалий термін кімнати в центрі для студента без шкідливих звичок. Порядність обов'язково. Посередників прохання не турбувати! ».

Якщо в тексті оголошення ви вказали певні вимоги, то все одно при розмові по телефону повторно задайте основні питання, що вас цікавлять: де навчається або працює, термін, на який квартирант хоче орендувати кімнату, вік. Перше і найголовніший запитання: «Чи для себе цікавитеся, чи посередник?».

Часті випадки, коли орендар бере процес в свої руки, сам подає оголошення і шукає власника або співмешканця. Все, що вам необхідно - зв'язатися з потенційним орендарем, який шукає квартиру у Львові схожу за параметрами на вашу.

Довгострокова оренда житла у Львові

Оптимально здавати кімнату у Львові на тривалий термін (не менше ніж на півроку, бажано рік часу). За цей термін ви добре познайомитеся з квартиронаймачем і будете впевнені в безпеці своїх цінних речей. Не варто здавати в помешкання для людини пенсійного віку. Вона буде безперервно мешкати вдома, може часто хворіти і може бути не в змозі належним чином доглядати за собою і підтримувати порядок в кімнаті.

Винятково приглядайтесь до персон, які орендують житло, але при цьому не мають постійного місця роботи. Це люди, які можуть в період вашої відсутності в квартирі приводити друзів.

Якщо кандидат працює, то поцікавтеся де саме і віддаленістю місця роботи від району, в якому ви здаєте житло.

Не варто поспішати

необхідно знати при здачі кімнати у Львові в орендуНе варто всі запитання задавати при телефонній розмові і домовлятися про вселення. По голосу дуже важко встановити, що за особа на іншому кінці слухавки з вами розмовляє. Добродушний голос може приховувати підозрілу людину.

При бесіді задайте декілька головних запитань і намагайтеся в той же день запросити потенційного квартиронаймача на огляд житла. Вже при особистій зустрічі запитайте те що вас цікавить.

Пам'ятайте, немає дурних питань в процесі здачі вашої кімнати в оренду. Вам необхідно довідатись у людини все, що цікавить, перед тим як розділити з ним помешкання.

Постарайтеся за короткий відрізок часу довідатись про людину як можна більше: де проживає (з якого міста), чому орендує квартиру, де проживав до цього часу, як довго працює на теперишній роботі і так далі. Одержавши відповіді, у вас складеться якийсь образ, на основі якого зможете прийняти вірне рішення.

Наприклад, персони, які орендують житло через розлучення з дружиною або чоловіком і обіцяють знімати житло довгостроково в реальності часто дуже швидко повертаються в сім'ю або швидко заводять нову.

При розмові обговоріть всі нюанси проживання: в який час буде приходити та йти, які матиме обов'язки по дому, терміни розрахунку за житло та комунальні і т.д.

Я обіцяю подумати та зателефоную

Як не дивно, але стать квартиранта відіграє велику роль при оренді. Здебільшого, орендарі-чоловіки менш вибагливі до умов проживання і менш користуються всіма наявними зручностями. Дівчина буде більше часу проводити у ванній кімнаті, на кухні, користуватися пралкою.

З іншого боку, дівчата більш дбайливі і хазяйські.

У будь-якому випадку - будьте пильні! Якщо хоч щось в особі не сподобалося - краще її не брати на квартиру. А щоб не образити скажіть: «Я обдумаю зі своєї сторони, а ви думайте зі своєї. Після вас у мене у мене ще декілька оглядів, після чого я зроблю висновок, для кого мені здавати ».

Поради пошуку в оренду офісу у Львові

Вхід
Логін
Пароль
Забули пароль? Нагадати
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Viber