Продаж, 1 кімнатна квартира, Ставропігійська вул., 7, Львів, Галицький район

40.000 $
Код №:
6976
Тип операції
Продаж
Кімнат
1 кімнатна квартира
Площа загальна
21 м2
Поверх
2 поверх
Поверхів будинку
3 поверховий
Тип будівлі
Австрія
Клас житла
Еліт

Продаж квартир у Львові Ставропігійська вул. Купити квартиру Галицький район - 21 м 2

Додаткова інформація
Опис
Продаж 1-кім. під інвестицію Львів, вул. Ставропігійська 7 (пл. Ринок). Поверх 2/3ц., площа 21 кв.м., житловий стан, пічне опалення, вхід по балкону. Ідеально під здачу. НЕ СП.
Житловий будинок споруджений у XVII столітті. Двічі, наприкінці XVIII та XIX століть, будинок зазнав значної перебудови. Цегляний, витягнутий в плані в глибину ділянки, триповерховий, з характерним тривіконні асиметричним фасадом. Фасад оштукатурений, перший поверх рустований, другий прикрашено ліпними вставками. Будинок внесений до Реєстру пам'яток архітектури національного значення № 343.
Вулиця йде від північно-східного кута площі Ринок на схід. На початку XV століття вона отримала назву Божого Тіла, бо прямувала до костелу Божого Тіла Домініканського монастиря. У XVIII столітті вулиця стала називатися Домініканер Ґассе, а від 1871 року — Домініканською. А 1946 року одержала назву Ставропігійська — на честь Ставропігійського братства, українського культурно-просвітницького товариства XVI—XVIII століть.
У забудові вулиці Ставропігійської переважають ренесанс, бароко, класицизм. Більшість будинків внесено до Реєстру пам'яток архітектури національного та місцевого значення.
На розі з площею Ринок, 2 розташований Музей пошти, що є частиною експозиції Львівського історичного музею. Будинок побудований у 1593 році у стилі пізнього ренесансу, більш відомий як Палац Бандінеллі. На першому поверсі будинку функціонує відділення поштового зв'язку № 6. З боку вулиці Ставропігійської за Польщі була торгівля кінським м'ясом Галушча, а тепер тут міститься музей скла. На розі з вулицею Друкарською, 2 міститься аптека, що від давніх часів мала назву «Під чорним орлом».
Розташування
Країна
Україна
Область
Львівська область
Місто
Львів
Район
Галицький район
Вулиця
Ставропігійська вул.
Будинок №
7
    • Поточний рейтинг: 0
    • Всього голосів: 0
  • 728 Переглядів
Вхід
Логін
Пароль
Забули пароль? Нагадати
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Viber