Продаж, 1 кімнатна квартира, Вірменська вул., 35, Львів, Галицький район

72.500 $
Код №:
6155
Тип операції
Продаж
Кімнат
1 кімнатна квартира
Площа загальна
29 м2
Поверх
3 поверх
Поверхів будинку
3 поверховий
Тип будівлі
Австрія
Клас житла
Еліт

Продаж квартир у Львові Вірменська вул. Купити квартиру Галицький район - 29 м 2

Додаткова інформація
Опис
Продаж 1-кім. квартири в історичному центрі Львова, вул. Вірменська (Федорова). Поверх 3/3ц., площа 29 кв.м., з ремонтом, меблями та технікою.
 
Історія
На місці сучасного будинку № 35 у XVI столітті стояли дві кам'яниці, одно- та двовіконна, від яких збереглася хрестова система мурування у підвалах та приміщеннях першого поверху. Один із цих будинків, імовірно, був так званим «будинком Норберга», малюнок і опис якого зробив на початку XVII століття чернець-домініканець Мартін Ґруневеґ. У XVII столітті дві старі кам'яниці перепланували та об'єднали в один двоповерховий чотиривіконний ренесансний будинок, вимурований пальчатою цеглою. Внаслідок перепланування внутрішнього простору будинку з'явилися широкі сіни, простора світлиця, господарські приміщення. У підвалах під світлицею розмістили камеру гіпокауста.
 
У XVIII столітті будинок належав черницям-домініканкам (терціанкам), які жили тут як мінімум з 1709 року. Ймовірно, пізніше у тому ж столітті будинок перебував у власності родини Рабичковичів, від якої отримав неофіційну назву кам'яниця Рабичковичівська. У 1741 році проведено чергову перебудову кам'яниці: добудували третій поверх, підсилили фундамент, фасад на рівні першого поверху обклали кам'яними блоками. Тоді ж з'явилися ескарпи з боку вулиці Лесі Українки та пам'ятна табличка над порталом, гіпокауст замінили на пічне опалення. Внутрішнє планування лишилося практично без змін, лише перебудували сходову клітку, на тильному фасаді влаштували ще один вхід, а на головному вході замурували аркову браму, лишивши прямокутний дверний отвір.
 
У XIX столітті власником будинку став орден домініканців (Conventus Leopoliensis Ordinis Praedicatorum).
 
З літа 1996 року в будинку розташований культурно-мистецький центр «Дзиґа», будинок частково житловий.
 
Опис будинку
Будинок стоїть у кінці верхньої частини вулиці Вірменської, створюючи завершальний акцент у її архітектурному ансамблі. Розташований між вулицями Вірменською та Лесі Українки, на вузькій, неправильної форми ділянці, що зумовлює нетипову для середньовічного Львова відсутність внутрішнього подвір'я та флігелів; східна стіна будинку прилягає до будівлі колишнього Домініканського монастиря. Тильний фасад виходить на вулицю Лесі Українки.
Розташування
Країна
Україна
Область
Львівська область
Місто
Львів
Район
Галицький район
Вулиця
Вірменська вул.
Будинок №
35
    • Поточний рейтинг: 0
    • Всього голосів: 0
  • 1293 Переглядів
Вхід
Логін
Пароль
Забули пароль? Нагадати
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Viber