Які квартири у Львові купувати для заробітку на оренді?

14.04.2016

Ви плануєте створити джерело пасивного заробітку? Квартира для подобової або довготривалої здачі - те, що вам необхідно. А ми постараємося максимум розібратися та відповісти на найпоширеніші запитання.

В якому районі Львова купити квартиру?

Які квартири у Львові купувати для заробітку на орендіЧому найкраще віддати перевагу – спальним районам міста або центру? Все залежить від того, яким чином ви плануєте здавати житлову нерухомість. Так, приміром, якщо в ваших пріоритетах оренда житла подобово для гостей міста (туристичних груп) – істориний центр Львова буде найкращим варіантом. У той же час, якщо ви думаєте здавати квартиру довготривало, то можливі варіанти як в центральній частині так і на окраїнах міста. Оренда в спальних районах зробить ваше помешкання більш доступним для орендарів із середнім бюджетом.

Нерідко орендарі підбирають житло ближче до транспортних зупинок або до місця роботи чи навчання, тому варто звернути увагу на нерухомість близько транспортних розв'язок та з хорошою інфраструктурою.

На первинному чи вторинному ринку?

Якщо ви не розраховуєте на серйозні капіталовкладення, то найкраще підібрати житло на вторинному ринку. Цим ви себе застрахуєте від вкладення коштів в ремонт, встановлення сантехніки та інших витрат.

Єдиний момент - варто впевнитись шо в квартирі все справне. На це обов’язково потрібно звернути увагу перед купівлею. Так як, якщо виявиться, що потрібно міняти електропроводку або замінити сантехніку – потрібно буде витратити багато сил та часу.

Купувати з ремонтом або без?

Більшість господарів житла вважають, що думати про ремонт не варто, так як квартиранти досить рідко охайно відносяться до підлоги, стін та меблів. Тому, все що відноситься до житла на вторинному ринку – охайність та чистота - це все, що потрібно. Якщо не хочете турбуватися за новеньку душову - не варто вкладати в неї гроші.

Якщо ж ми говоримо про житло в новобудовах, то доцільно надати перевагу максимально стійким до зносу матеріалам – якісний лінолеум, вінілові шпалери, меблі зі штучного каменю та інше. Таким чином, ви застрахуєте себе від ремонтних робіт при заселенні нових орендарів.

Є й інша думка – при вкладенні коштів в дорогий інтер’єр можна здавати апартаменти за вищою ціною. Потрібно зважити всі за і проти, а чи окупиться житло з мармуровими меблями і за який термін. Відповідь на це запитання залежить виключно від того, чи готові чекати довше або вийти на окупність швидко.

Чи докупляти техніку та меблі?

Які квартири у Львові купувати для заробітку на орендіЯкщо ви купуєте нерухомість на вторинному ринку, то можливо з попередніми власниками можна домовитися за невелику ціну про те, що вони залишать свій стару шафу та диван з радянських часів. Для того, щоб здавати житло в оренду у Львові, вам і не потрібно більшого. Іноді квартиранти планують в'їжджати в квартиру зі своєю технікою та меблями, тому їм краще коли помешкання пусте.

Що стосується побутової техніки, то найкраще купити звичайну пралку та холодильник. Так, ви зможете підвищити орендну плату та кількість охочих орендарів.

Що купити одно- або двокімнатне житло?

Згідно відгукам власників квартир вигідніше купити дві кавалерки або малосімейки, ніж одну двокімнатне житло. Кожна з них принесе прибуток набагато швидше незалежно від того, чи розташована вона на першому поверсі, як далеко від центру міста чи транспортних зупинок і інших параметрів. До того ж, якщо з однієї квартири виселились орендарі, то у вас ще залишається друга, а значить, - пасивний прибуток буде надходити далі.

Однокімнатні квартири у Львові користуються попитом серед орендарів з кількох причин. Серед них можна виділити дешеву вартість оренди та комунальні послуги.

Ми відповіли на найважливіші запитання, якими цікавляться люди, які планують вкласти гроші в житлову нерухомість. Якщо у вас залишилися додаткові питання - ви завжди можете порадитись з фахівцем. Пам'ятайте, що це досить серйозне інвестування коштів і не варто поспішати з вибором.

Легенди про оренду житлової нерухомості у Львові

Вхід
Логін
Пароль
Забули пароль? Нагадати
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Viber