Переваги та недоліки квартир у Львові на першому поверсі

22.04.2016

Квартири у Львові на першому поверсі вже давно обросли різноманітними історіями. Коментарі за і проти їх купівлі досить часто схожі на міфи або перебільшення. Спробуємо розібратися, які ж плюси та мінуси мають квартири у Львові на першому поверсі.

квартир у Львові на першому поверсіХоча в більшості побудованих новобудовах у Львові перші два поверхи часто проектуються під паркінг, приміщення комерційного призначення (офіси, магазини, представництва, заклади харчування), все ж ще залишається велика кількість житлового фонду, де є можливість купити квартиру на першому поверсі. Велика кількість покупців не розглядають таке житло, як свою майбутню квартиру. І це не дивно, адже житло у Львові на першому поверсі має ряд мінусів.

Мінуси

Варто згадати, що новобудови у Львові успішно перемогли ряд істотних мінусів, які властиві квартирам на першому поверсі, які швидше є характерними особливостями більш старого житлового фонду. Сучасна якість будівництва допомагають нейтралізувати більшості з недоліків, названих нижче, а якісні матеріали при будівництві знижують відсоток аварійності.

Перший мінус: шумоізоляція. Рівень шуму в будинках на нижніх поверхах набагато вищий і це є очевидним і істотним недоліком. Сигналізації, галасливі компанії біля під'їзду, проїжджаючі автомобілі та й грюкаючі двері в під’їзд можуть зіпсувати настрій потенційних покупців. І якщо в зимовий та осінній період можна вікна позакривати, встановити додаткові двері для шумоізоляції на сходовій клітці, то в теплу пору року при відчинених вікнах заснути буде непросто.

Другий мінус: все видно з вулиці. Житло на першому поверсі, напевно, необхідно відразу облаштовувати щільними гардинами, тому що цікавих перехожих, які заглядають з вулиці. дуже і дуже багато. Також необхідно пам’ятати про пограбування через вікна на перших поверхах.

Третій недолік: мало денного світла. Дерева та кущі закривають вікна квартири від сонячного проміння, хоча бувають і винятки.

Четвертий мінус: під квартирою підвал. Якщо підвал недостатньо доглядається. Цвіль, вологість, щурі та таргани - це може стати справжньою катастрофою.

П'ятий мінус: під усіма жителями. Перебувати під всім стояком житлових квартир - не найприємніша доля. Люди розповідають жахливі історії про те, що відбувається з санвузлом на першому поверсі багатоквартирного будинку при засміченні каналізації.

Плюси

Не можуть же квартири на першому поверсі мати одні мінуси, у них є також і очевидні плюси.

квартир у Львові на першому поверсіПерший плюс: низька вартість при купівлі. Ціна квартири на першому поверсі у Львові, як правило значно нижча аналогічного житла на інших поверхах.

Другий плюс: легкий підйом. Тут варто згадати смішні історії з несправним ліфтом і жахом підйому на 14 поверх по сходах. На першому поверсі – не проблема, що особливо важливо для інвалідів, людей похилого віку і сімей з немовлятами у візочках. А на окрему згадку заслуговує і доставка до квартири великогабаритних товарів, при транспортуванні яких стягується плата за кожен поверх підйому.

Третій плюс: під квартирою немає сусідів. Можна не бояться затопити мешканців знизу. Хоча, тут власне більше і нічого сказати.

Четвертий плюс: немає страху висоти. Теж очевидна перевага для тих, хто боїться за себе або своїх дітей.

Що потрібно знати, щоб здати квартиру у Львові подобово

Вхід
Логін
Пароль
Забули пароль? Нагадати
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Viber