Легенди про оренду житлової нерухомості у Львові

13.04.2016

Існує декілька легенд, які оточують ринок оренди житлової нерухомості у Львові. Вони нерідко лякають потенційних квартиронаймачів та власників від прийняття рішення на користь знімання або здачі житлової або комерційної нерухомості.

«Нас можуть будь-якої миті виселити з квартири»

Легенди про оренду житлової нерухомості у ЛьвовіЦей страх поділяють немало квартиронаймачів. Острах позбутися даху над головою, нестабільність і думка «що це не моя власність» неодноразово стають не тільки виною постійної нервозності, але і можуть відбити бажання взагалі знімати квартиру в оренду у Львові.

Але в дійсності права квартиронаймача і власника відстоює договір житлової оренди. Саме він стає при оренді гарантією та дозволяє регулювати правові відносини між господарем нерухомості і наймачем. В угоді неодмінно мають бути прописані умови дострокового розірвання, які влаштують орендаря і дадуть час для пошуку нової оселі. Тому угоду важливо складати з усіма побажаннями сторін.

«Договір житлової оренди - не є необхідністю»

З останнього абзацу ми довідалися, що угода захищає права квартиронаймача і забезпечує йому безтурботне перебування в орендованому житлі. Угода також відстоює і права господаря квартири, забезпечуючи йому своєчасні розрахунки, а також збереження його майна. Так, приміром, власник на основі угоди може стягнути з квартиронаймача компенсацію за пошкоджене або вкрадене майно, а орендар може вберегти себе від безґрунтовних обвинувачень, якщо в угоді прописані всі наявні в житлі побутові предмети, а також їх стан.

«Угоду неодмінно треба завіряти в нотаріальній конторі»

Договір житлової оренди не обов'язково завіряти в нотаріальній конторі. Завірення договору оренди є не необхідністю, а побажанням сторін.

«Ремонт за власний кошт»

Легенди про оренду житлової нерухомості у ЛьвовіЯкщо спершу квартира знаходилася в не дуже хорошому стані і ремонт був обов’язковий ще до заселення орендарів - то, власник цілком ймовірно може відшкодувати квартиронаймачу всі його витрати на приведення житла в більш гідний стан.

Якщо ж ремонтні роботи знадобилися через те, що орендарі якимось чином зіпсували помешкання - тоді компенсації такі розходи не підлягають, що цілком справедливо. У будь-якому випадку такі питання необхідно вказувати окремим пунктом в договорі.

Це необхідно знати при здачі кімнати у Львові в оренду

Вхід
Логін
Пароль
Забули пароль? Нагадати
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Viber