Як відкрити хостел у Львові у власній квартирі

20.04.2016

Як відкрити хостел у Львові у власній квартиріМініготель у квартирі - досить хороший бізнес, який не тільки приносить непоганий дохід, але і не завдає клопоту.

Хостел дослівно перекладається як «гуртожиток». Має вигляд як звичайна квартира, обладнана всіма предметами побуту для подобового проживання кількох гостей. В ньому наявні необхідні меблі (двох'ярусні ліжка), декілька санвузлів, кухня з усією побутовою технікою. Для приїжджих це найкращий варіант зекономити – ціна спального місця за добу в хостелі багато нижча, ніж в стандартному готелі у Львові або в квартирі подобово.

Для власників житла - це прекрасний варіант для початку власного бізнесу, можливість працювати на себе і отримувати непоганий дохід, не затрачаючи багато часу та зусиль. Адже, по суті, йому тільки потрібно забезпечувати прибирання, підшуковувати замовників і забезпечувати гостям затишок та комфорт. Рекламних оголошень про вільні спальні місця в хостелах у Львові розміщено в інтернеті дуже багато. Ви можете домовитись з туристичними агентствами щоб за невеликі комісійні вони підшуковували для вас клієнтів. Або ж рекламуватись на різних інтернет сервісах та друкованих виданнях.

Як відкрити хостел у Львові у власній квартиріА що ж з юридичною точки зору? З боку закону хостел не є готелем, якщо він розрахований на менше ніж 9 спальних місць. В такому випадку не потрібні отримувати ніяких дозволів та ліцензій. Необхідно лише оформити свідоцтво фізичної особи підприємця з дозволом на надання тимчасових місць проживання і раз на місяць сплачувати єдиний податок. Бажано також попередити сусідів, щоб уникнути зайвих питань.

Розглянемо розходи та доходи. Мінімальний набір меблів для хостелу складається з двоярусних ліжок (кількість Ви визначаєте за бажанням, до 9 місць) з матрацами, подушками та постільною білизною, тумбочок, шаф для одягу, обіднього столу і табуретів, холодильника, плити, мікрохвильовки, праски та прасувальної дошки, пральної машини. Бажано також зробити косметичний ремонт. Можна і заощадити на тих чи інших предметах інтер’єру, наприклад, якщо виготовляти меблі на замовлення через знайомих майстрів.

Вміст хостелу буде залежати від кількості проживаючих гостей. Розходи будуть в основному складатися з оплати комунальних послуг, інтернету, витратних матеріалів, вартості прибирання, можливих ремонтних робіт. Дохід же буде залежати від завантаженості хостела і ціни за перебування.

Нюанси тривалої оренди кімнат у Львові

Вхід
Логін
Пароль
Забули пароль? Нагадати
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Viber