Нюанси тривалої оренди кімнат у Львові

17.04.2016

Нюанси тривалої оренди кімнат у ЛьвовіТривала оренда однієї кімнати у Львові так само користується попитом, як і довгострокова оренда повноцінної квартири. Якщо Ви бажаєте здати одну із власних кімнат, Вам буде корисно довідатися про деякі нюанси, які можуть виплисти в ході.

Нерідко квартиронаймачі не можуть собі дозволити оренду цілого житла, тоді вони орендують лише частина квартири. Такий вид доходу для господаря також може бути досить прибутковим, але і трохи проблемним. Співмешкання в одній квартирі з квартиронаймачем може нести в собі різні небезпеки, конфлікти та інші неприємності.

Для того, щоб максимально зменшити негативні наслідки тривалої оренди кімнати, необхідно дотримуватися таких правил.

Пошук квартиронаймача

Пошук та відбір квартиронаймача - важливий захід. Дуже часто в текстах оголошень про здачу кімнати у Львові пишуться такі вимоги: працюючий чоловік, без шкідливих звичок, охайний, без домашніх тварин. Це дуже правильна тактика, яка допомагає уникнути сутичок інтересів орендаря і власника житла.

Важливо при розмові з потенційним орендарем отримати максимум інформації про: його матеріальний стан, місце праці, захоплення, звички, а також обговорити, чого Ви чекаєте від нього.

Друзі та родина дуже часто призводять до затримок або заборгованості з квартплатою, незручних становищ, незгод і ін. Проблем етичного характеру, коли дружні стосунки стають причиною різних поблажок, в тому числі і фінансових.

Підписання угоди

Нюанси тривалої оренди кімнат у ЛьвовіПеред підписанням угоди важливо провести опис майна, що знаходиться в кімнаті, яку Ви здаєте в оренду. Також можна описати і стан, в якому знаходяться меблі та техніка, адже матеріальна відповідальність змусить квартиронаймача обережно ставитись до вашого майна.

В угоді також важливо прописати всі умови проживання у вашому помешканні: не шуміти після 22.00, приймати участь в прибиранні квартири (кухні, ванної кімнати, коридору) і т.д. Це може здатися смішним на початку, але саме такі ситуації призводять до конфліктів між квартирантом і власником житла.

Важливі деталі

  • • Ви повинні будете забезпечити Вашого співмешканця замком на дверях в його кімнату для  збереження його особистих речей.
  • • У «квартирантів» повинен бути вільний доступ до загальних приміщень і всім необхідним для житла предметів: холодильника, плити, пральної машини, душу і т.д.
  • • Вам потрібно буде заздалегідь з'ясувати порядок оплати комунальних послуг, адже вирахувати хто скільки води чи газу витратив із суми рахунку буде досить проблематично.

Як вигідно здати в оренду квартиру у Львові

Вхід
Логін
Пароль
Забули пароль? Нагадати
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Viber