Поради при купівлі квартири у Львові

26.04.2016

Чимало людей мріють про власне житло у Львові, але здійснювати таку важливу і цінну покупку потрібно вкрай обережно. Завжди є ризик потрапити в неприємну ситуацію і втратити чималу суму грошей. Тому не варто поспішати купувати довгоочікуване помешкання. Спершу потрібно як слід перевірити документи.

Поради при купівлі квартири у ЛьвовіПеред тим, як купити квартиру у Львові перевірте, як вона дісталася теперішньому власникові. Якщо це майно залишили у спадок, потрібно вияснити, чи немає інших претендентів на нього. Бувають випадки, коли хтось знаходиться за кордоном, в армії чи у місцях позбавлення волі. При позові цих людей, суд може винести рішення на їх користь, і тоді Ви втратите своє житло без повернення коштів. Також незайвим буде вияснити, хто був прописаний в квартирі і яким чином ці люди зняті з реєстрації за цією адресою.

Після того, як всі документи перевірені, можна оформити завдаток за квартиру у Львові, яка Вам сподобалась. В цьому випадку з'являється нова небезпека. Власник може перебувати на обліку в психіатра чи нарколога, і якщо він буде визнаний недієздатним, суд анулює угоду.

Ще одним обов'язковим пунктом є перевірка необхідних для продажу довідок про відсутність заборгованостей, арештів і таке інше. Зараз ця процедура стала простішою, оскільки роботу БТІ перейняли на себе нотаріуси.

Якщо складається ситуація, коли співвласниками виявляються неповнолітні діти чи особи за якими встановлено піклування, обов'язково потрібно отримати дозвіл органів опіки.

При безготівковому розрахунку добре перевіряйте реквізити отримувача, і при можливості уточніть про способи зменшення розміру податків.

Також важливим є стан самого будинку і комунікацій. Переконайтеся, що будівля не є аварійною і що всі перепланування, здійснені в квартирі узаконені і підтверджені документально. Знання простих правил купівлі нерухомості у Львові вбереже Вас від неприємностей.

Яке приміщення у Львові зняти під офіс або магазин

Вхід
Логін
Пароль
Забули пароль? Нагадати
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Viber