Як правильно здати квартиру у Львові довгостроково

25.04.2016

Чимало людей у Львові мають декілька квартир, а отже бодай одна з них обов'язково пустуватиме. Непоганим варіантом додаткового заробітку буде здавати її в оренду довгостроково. Тим більше, що на сьогоднішній день житло користується неабияким попитом.

Як правильно здати квартиру у Львові довгостроковоНе варто розраховувати, що потенційний орендар знайдеться одразу після розміщення оголошення про оренду квартири у Львові на тривалий термін. Для цього потрібен час. Деколи це питання не те що не одного дня, а навіть не одного тижня.

Звичайно, коли власник поспішає здати приміщення довготривало або помісячно, то терпіння не вистачає. Але потрібно зважати і на те, наскільки більшу вигоду можна отримати, дочекавшись відповідного клієнта.

Але, навіть знайшовши орендаря, не поспішайте підписувати угоду, а детально обговоріть всі умови оренди, щоб уникнути непорозумінь в майбутньому.

Всі ці аспекти обов'язково мають бути прописані в договорі оренди квартири. Подбайте, щоб він був складений грамотно і як мінімум в двох примірниках, для орендаря і для власника. Уважно читайте кожен пункт угоди. Кожен екземпляр має бути підписаний обома сторонами. Лише в цьому випадку можна отримати гарантії дотримання його умов.

В документі потрібно чітко вказувати вартість орендної плати, хто зі сторін оплачує комунальні послуги. Також незайвим буде заповнити акт передачі-приймання приміщення, де вказують наявні меблі та побутову техніку, які орендар зобов'язується зберігати в належному стані, а в разі поломки ремонтувати чи замінити.

Тільки чітко вказані умови оренди та стан квартири дають можливість отримати компенсації вартості завданих збитків. Домовтеся заздалегідь, яким чином орендар повинен компенсувати пошкодження майна. Повернення коштів за псування меблів, техніки чи купівля нового, або ремонт самого приміщення повинні бути обговорені до підписання документів і також вписані окремим пунктом.

Якщо мешканці вирішать замінювати двері, вікна чи ремонтувати квартиру на свій смак, про це потрібно безумовно попередити власника. Такі зміни умов проживання здійснюються за рахунок наймача, якщо сторони не домовилися про інше. Найчастіше власники повертають грошові кошти, які орендар витратив на покращення стану житла по закінченню договору. Якщо куплені меблі чи побутову техніку можна забрати при виселенні, то з ремонтом приміщення часто виникають спірні питання. Тому краще застрахувати себе і наперед домовитися про такі речі.

Знання правил здачі квартири в оренду у Львові довгостроково і їх чітке дотримання збереже Ваш спокій та допоможе уникнути втрат.

Як не бути ошуканим при оренді квартири у Львові

Вхід
Логін
Пароль
Забули пароль? Нагадати

mistechko.com

Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Viber