Продаж, 2 кімнатна квартира, Староєврейська вул., Львів, Галицький район

135.000 $
Код №:
7022
Тип операції
Продаж
Кімнат
2 кімнатна квартира
Площа загальна
69 м2
Поверх
3 поверх
Поверхів будинку
3 поверховий
Тип будівлі
Австрія
Клас житла
Еліт

Продаж квартир у Львові Староєврейська вул. Купити квартиру Галицький район - 69 м 2

Додаткова інформація
Опис
Продаж 2-кім. квартири під інвестицію вул. Староєврейська (пл. Ринок). Поверх 3/3ц., площа 69 кв.м. Квартира в історичному серці Львова, кутовий будинок, виходить на дві центральні вулиці біля пл. Ринок, Галицьку та Староєврейську (супер туристичне місце). 3-й поверх з трьох. Над квартирою високе горище. Дві кімнати, одна прохідна, санвузол суміжний із ванною. Загальна пл 69 м2. Ідеальний варіант під здачу та власне проживання.
№ 5. Кам'яниця Оґжалковська
Пам'ятка архітектури місцевого значення № 346
Інша адреса кам'яниці — вул. Галицька, 11, котра відома з XVIII століття та була римсько-католицькою власністю. Кам'яницю капітально перебудували у 1791 року для нового власника — торговця вином Товія Вайґля. Від того часу походить наріжна скульптура лева з двома тулубами, через що будинок називають «Під левами». Власниками будинку були: у 1871 році — спадкоємці Яна Дістля, а у 1916 році — Дресла Кьоніґ. У 1875 році кам’яницю перебудували у стилі історизму.
Староєврейська була прокладена під час локації нового центру Львова німецькими колоністами у XIII столітті паралельно між південною стороною площі Ринок і міськими мурами. Непарну сторону колишній вул. Векслярскої (від вул. Галицької до вул. Сербської) до кінця XVIII століття складали в основному тильні сторони кам'яних будинків південної сторони площі Ринок. У той же час тильні сторони парної сторони вулиці виходили до Високої стіни (міського укріплення). Після того як Високу стіну розібрали, утворилася вул. Нова (нині вулиця Братів Рогатинців). До середини XIX століття ця частина вулиці була населена в основному християнами, у 1870—1940 роках серед жителів переважали євреї; на початку XX століття тут було багато магазинів меблів і шкіряних виробів. На початку XX століття серед мешканців колишньої вулиці Капітульній переважали римо-католики, а на вул. Векслярській та Єврейській — євреї.
Від нинішньої вул. Сербської починався середньовічний єврейський квартал. Євреям дозволили селитися в південно-східному куті Середмістя, причому в правовому відношенні вони підпорядковувалися магістрату, на відміну від єврейської громади Краківського передмістя, яка підпорядковувалася королівським старостам. Квартал був огороджений стінами, причому стіна перегороджувала і нинішню Староєврейську на розі з вулицею Сербською.
Розташування
Країна
Україна
Область
Львівська область
Місто
Львів
Район
Галицький район
Вулиця
Староєврейська вул.
    • Поточний рейтинг: 0
    • Всього голосів: 0
  • 1691 Переглядів
Вхід
Логін
Пароль
Забули пароль? Нагадати
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Viber