Як без допомоги посередників продати квартиру у Львові

28.04.2016

Чимало власників нерухомого майна у Львові вважають, що самостійно продати квартиру набагато легше. А ріелтери лише відлякують потенційних покупців комісійними послугами.

Але чи справді так просто продати квартиру у Львові без посередників?

продати квартиру у ЛьвовіНасамперед розглянемо, які перешкоди виникають при спробі самостійно продати своє житло у Львові . Першим каменем спотикання є оцінка майна. Звичайно, власник бажає отримати як найвищу ціну, мотивуючи це відсутністю комісійних. Клієнти ж, в свою чергу, шукають найдешевші пропозиції на ринку. Тому процес продажу може затягнутися на місяці, а то й роки. Щоб визначити реальну вартість об'єкта нерухомості потрібно спочатку добре вивчити ринок, дізнатися, скільки коштують аналогічні квартири в цьому районі, в такому ж стані. Величезною помилкою є завищення ціни, адже в інтернеті є безліч пропозицій, які коштують дешевше, а отже клієнт обере більш вигідну. Також слід розуміти, що всі ціни вказуються початковими, тому кожен потенційний покупець розраховує на зниження остаточної вартості.

То яким же чином можна збільшити вартість при продажі?

Для збільшення вартості бюджетної квартири у Львові можна зробити косметичний ремонт, максимально звільнити її від зайвих речей. Саме візуальна привабливість допоможе її продати більш вигідно.

Якщо ж апартаменти високого рівня, то тут не обійтися без якісного ремонту. Люди, котрі шукають такі пропозиції дуже часто бажають отримати вже готову до проживання квартиру. Хороший результат також дає наявність сучасних меблів.

Наступним кроком є реклама. Не варто очікувати, що після подання одного оголошення Вашу квартиру куплять наступного дня. На рекламних площадках дуже багато аналогічних пропозицій, тому до складання оголошення потрібно підійти відповідально. А розміщати свою пропозицію варто на якомога більшій кількості інтернет сайтів нерухомості. Якщо Ви вирішили обійтися без допомоги агентства, то цю роботу повинні повністю виконати самостійно.

Розмістивши свої оголошення, будьте готові до того, що відтепер двінки будуть надходити навіть після того, як Ви продасте свою нерухомість.

Не менш важливим елементом продажу є вміння грамотно вести переговори. Далеко не кожен, хто телефонує є саме Вашим покупцем. І навпаки, реального клієнта можна втратити, якщо неправильно підійти до питання телефонних дзвінків.

Коли Ви змогли домовитися з людиною, котра зацікавлена придбати Вашу квартиру, необхідно взяти завдаток, який є гарантією реальності намірів покупця. І тільки після цього можна займатися підготовкою необхідних для продажу документів.

Тепер наступає найважчий етап і самостійно справитися власникам досить складно. Під час підготовки документів нерідко клієнти змінюють свої наміри. Адже процес може суттєво затягнутися. І потенційний покупець може попросити завдаток назад, якщо чекати не має змоги. Тому документи повинні бути максимально готовими ще до того, як Ви почнете займатися продажем своєї нерухомості у Львові.

Знаючи ці правила, Ви звичайно можете самостійно продати своє майно. Але спочатку добре обдумайте, чи маєте Ви достатньо часу, чи впевнені, що якісно зможете донести інформацію про свою квартиру до покупця і чи зможете грамотно завершити угоду.

До того ж, є багато клієнтів, котрі користуються послугами агентств для своєї безпеки. Тому ця категорія людей автоматично випадає зі списку Ваших потенційних покупців.

У Львові послуги посередників оплачує покупець, тому для власників нерухомого майна вони абсолютно безкоштовні. Також Ви можете звернутися за допомогою на будь-якому етапі продажу.

Хороших Вам угод!

Про агентства нерухомості у Львові та посередників

Вхід
Логін
Пароль
Забули пароль? Нагадати
Задавайте питання в Instagram Задавайте питання в Viber